Mahle Industrial Filtration är nu Filtration Group

2017-03-15
Mahle Gruppen har nu gjort klart försäljningen av sin industriella del för filtrering. Under 2017 kommer de välkända produkterna från Mahle att övergå till att bli Filtration Group.

Mahle Industrial Filtration affärssegment har ca 900 anställda världen över, varav 410 arbetar i Öhringen, Tyskland. Industriella filterprodukter, som industriella installationer och livsmedelsproduktion har väldigt lite gemensamt med kärnverksamheten i övrigt för Mahle Group som primärt har fokus på mobilitet. ”Det är därför vi är väldigt nöjda att Filtration Group är i en position att ge industrial filtration verksamheten ett lyft” säger Wolf-Henning Scheider, CEO för Mahle Group.

Filtration Group i USA är ett dotterbolag till Madison Industries, ett av de snabbast växande bolagen i filtervärlden. Sitt uppdrag är att göra världen säkrare, hälsosammare och mer produktiv genom att fokusera på avancerade filterlösningar. Med över 80 enheter i 20 olika länder, verkar de i fyra divisioner som är Life Sciences, Process Technologies, Fluid och Environmental Air.

”Lekang Gruppen ser framemot att fortsätta samarbetet, nu med Filtration Group, i de Svenska, Norska och Danska marknaderna. Det kommer fortsatt vara samma högkvalitativa produkterna under ett nytt namn” säger Per-Arne Forsman, VD Lekang Gruppen.

Kontaktperson: Per-Arne Forsman, Manager Director Lekang Group
+46 54 69 09 21, paf@filterteknik.se

Lekang Group består av Filterteknik Sverige AB, Lekang Maskin AS (Norge)  och Filterteknik AS (Danmark). Bolagen är en del av Indutrade AB.